fbpx

Informatie coronamaatregelen voor onze vlinders

Afgelopen vrijdag 16/10/2020 heeft het Nationaal Overlegcomité een aantal maatregelen genomen, gezien de stijging van het aantal besmettingen en ziekenhuisopnames. Voor onze sector zijn er geen verstrengingen doorgevoerd maar blijven de algemene regels gelden.

 

Hieronder nog even ter herinnering de afspraken om veilig te werken :

  • Je moet de veiligheids- en hygiënemaatregelen strikt naleven.
  • Je ontving van Itzu Home een securitypack bestaande uit wegwerphandschoenen, desinfecterende handspray, mondmaskers, wegwerpbare papieren (zak)doekjes, veiligheids-instructiefiche. Je kunt steeds terecht bij je consulente voor bijkomend veiligheidsmateriaal.
  • Voel je je plots ziek voor of tijdens het werk dan dien je meteen contact op te nemen met je huisarts en verwittig je meteen je Itzu-Home consulent
  • Vertoon je symptomen van Corona, blijf dan thuis en verwittig je huisarts.
  • Voer je taken uit met respect voor de regels rond “social distancing” : afstand van 1m50 met de klant of in een andere ruimte werken dan de klant. Indien dit niet mogelijk is, dan mag je niet werken bij deze klant
  • Desinfecteer in de eerste plaats de belangrijkste aanraakpunten : deurklinken, lichtschakelaars, telefoons, oppervlaktes zoals een (keuken)tafel, het aanrecht, de afstandsbediening…en in het sanitair (zeker spoelknop, handsteun, kraan..). Gebruik ontsmettingsmiddel dat de klant je ter beschikking stelt Herhaal deze taken bij het einde van je dagtaak.
  • Was je handen voor en na je dagtaak overvloedig met water en zeep en gebruik papieren handdoekjes
  • Indien je gaat werken met het openbaar vervoer : respecteer de regels van social distancing en probeer buiten de spitsuren te reizen. Informeer je klant en je Itzu Home consulente van de aangepaste uurregeling.

Zorg voor uzelf en zorg voor de anderen !

#itzuyouwecareabout #dichtbijjou

DEEL DIT ARTIKEL

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Meer over ons weten?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief.